Európai Magyarország Migráció

Európai Magyarország

Magyarország a nyugati értékek iránt elkötelezett, Szent István óta Európához tartozó ország.

Meg kell erősíteni helyét a világ legerősebb politikai szövetségében, visszaállítva a kölcsönös bizalmat szövetségeseinkkel, az értékeket és érdekeket egyensúlyba hozva, Magyarország euroatlanti elköteleződését egyértelművé téve. Külpolitikánk legfontosabb célja a béke megőrzéséhez, a háborús és hidegháborús veszély elhárításához való hozzájárulás. Ezt a célt a magyar külpolitika hagyományos hármasának szem előtt tartásával kívánjuk szolgálni: (1) az euroatlanti integráció erősítése; (2) a térség országaival való baráti viszony; (3) a határon túli magyarok jogegyenlőségének támogatása.

Migráció

Fontos, hogy a Magyarországról kivándorlók sikeresen boldoguljanak az új országban, megtartsák magyar identitásukat és kapcsolatukat az itthon maradókkal, és ezzel együtt minél csábítóbb legyen számukra a hazatérés lehetősége. Támogatni kell a külföldre költözött magyarokat a beilleszkedésben, segíteni kell a magyarországi kis- és középvállalkozások exportpiachoz jutását, a külföldi magyar oktatási-kulturális intézményrendszer kiépítését, az online szavazás bevezetését, valamint a hazatérni készülők visszailleszkedését.

A globális migrációs és menekültügyi politikához való viszony kialakításához a migráció kiváltó okait kell feltárni, azokra csak közösen lehet érdemi válaszokat adni. A kialakult válsághelyzetek kezelésében a biztonság és emberségesség nem lehetnek egymással ellentétben álló szempontok. A menedékkérés folyamata a stabilitás és a törvényes rend betartása mellett kell, hogy történjék, ennek részeként pedig szigorúan fel kell lépni az illegális migráció és az emberkereskedelem ellen. Ugyanakkor garantálni kell az emberséges bánásmódot a befogadó központokban, és gondoskodni kell a menedékkérelmek igazságos elbírálásáról.

Küldje meg visszajelzését itt
vagy a jelzes@kozosalap.hu címen!

    * A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.